Telia Öppen Fiber

Som några redan vet så byggde Telia/Skanova ett fibernät till delar av Lilla Björknäs för ett par år sedan. I samband med detta kom även ett erbjudande till alla villaägare om att ansluta sig till nätet.

Företaget Navizma arbetar på uppdrag av Telia Öppen Fiber och kommer inom kort ut med ett nytt erbjudande, till de områden som har access till fibernätet, för att erbjuda en ny chans att ansluta sig till Telia Öppen Fiber.

I slutet av november kommer de att posta information och i december/januari kommer de även att ”knacka dörr” i området och erbjuda information kring fördelarna med Öppen Fiber.

Villaföreningen har fått information om den kommande kampanjen och vill här lägga upp den. För mer information kan ev. Gunnar Jönsson på Navizma AB vara behjälplig (0707-34 34 54 eller gunnar@navizma.se)

av Per

Ordförande

4 kommentarer

  1. Fiber eller inte fiber verkar vara en fråga som varit uppe flera gånger. Själv var jag inte med/aktiv första gången det begav sig och hade inte tänkt vara det den här gången heller.

    Men från styrelsen kan jag få meddela att ingen förhandling har förts med Telia denna gång utan detta är Telias egen kampanj i regionen.

    http://www.radron.se/artiklar/Grav-fram-snabbaste-bredbandet/ kan man läsa att Umeå energi uppger att en installation i en villa i ett redan etablerat bredbandsområde kostar 9 500 kronor exkl. fibern mellan tomtgräns och hus.

    Min personligen känsla är att det är ett bristande intresse för fiber i området. Kanske delvis beroende på att det fortfarande är många sommarstugor, hus under uppförande och ”tomter”. Enligt ovan artikel kan man ana att Telias tumregel är att c:a 60 hus behöver gå med för att få ekonomi. Min känsla är att det inte är 60 hus i området som vill ha fiber.

  2. 18.000? Det var ju intressant. Fick precis ett erbjudande om att ansluta till Telia Fiber för ”endast” 19.900. Det känns ju minst sagt anmärkningsvärt då man varit med på ett antal möten och fått erbjudande om fiber för 8.000 kr, vilket villaföreningen skall förhandlat fram. Man undrar ju om det finns A- och B-medlemskap i föreningen. Uppenbarligen förhandlas det inte för alla medlemmar…

  3. Tycker inte ”erbjudandet” om fiber är attraktivt. Vi har alla redan betalat en mycket hög anslutningsavgift till kommunen för VVS etc och i dessa accesser har Scanova lagt sin fiberkabel. Man vill sedan ha 18.000 för att ansluta sista biten och lämnar inga alternativ. 1.Om accessen redan är färdig varför denna höga avgift? 2. Jag vill själv ha kontroll över de ”entreprenörer” som skall in på min tomt och gräva. Jag kommer inte att signa på detta avtal som liknar hur Televerket brukade operera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.