Sommervattnet igång

Nu är i stort sett hela nätet igång och trots det är första dagen ett långsamt utflöde från pumphuset. Det betyder att nätet är jämförelsevis tätt. Tätare än på många år.

Men en del av er hade glömt stänga kranarna vilket tog en del tid att reda ut. Vi behöver verkligen er hjälp med detta, det tar mycket onödig tid att leta reda på var det läcker. Vi öppnar ju alltid innan Valborg…

I år var det flera skador på nätet vid igångsättning. Trots klagomålen på plogningen var det just den som orsakat många av dem. Det gjorde att vi inte var klara förrän efter 8 timmar. Tack till alla era grannar i styrelsen som kämpade på.

Vi har ett par läckor som kräver byten av kopplingar som vi inte hann med idag och har därför har vi tvingats stänga av två mindre delar av nätet. Det gäller dels en läcka på Lilla Björknäsvägen 12 som även drabbar Vildmarksvägen 4 och 10, dels en läcka hos Platåvägen 3 som gör att vi också måste koppla bort Prästbergsvägen 1, samt Nunnevägen 1 & 3. Det kommer ta en vecka till innan vi har bytt båda dessa kopplingar gissar jag.

I år försökte vi återställa kopplingen under Talluddsvägen vid Talluddsvägen 31 men det gick tyvärr inte att komma igenom. Det hade varit bra för trycket längs västra Talluddsvägen upp mot bussplan. Vi får se om vi lyckas lirka igenom slangen under sommaren.

Vi har däremot kopplat in ett nytt tillflöde till er högst upp på Talluddsvägen, dvs ett nytt rör från Talluddsvägen 86 som går bakom 88 – 94 och som ansluter till eran ursprungliga koppling som kommer upp via Heimdalsvägen 13. Med lite tur har vi nu ett bättre flöde från två håll uppe hos er. Heimdalsvägen 13 och Hindvägen 9A har också blivit inkopplade.

Vi har fått in rapporter att det läcker under gatan på Fredriksbergsvägen 29, men det är vatten från de senaste dagarnas regn som kommer upp. Det såg ut så i morse innan vi ens hade kopplat ihop nätet.

Med det vill vi åter påminna om att det blir majbrasa i år och att det nu finns vatten med bra tryck nere vid brasan vilket är en bra säkerhet.

Med vänlig hälsning, Per-Ivan

1 kommentar

  1. Det är inte vattnet under gatan på Fredrikbergsvägen 29 som är problemet
    Det finns igen ledning där
    Där ledningen från Njordvägen kommer ner till Fredriksbergsvägen är ledningen av mot trappan upp till 22

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.