Trafiknytt

Hej

Senaste nytt från Malin Zeidlitz, trafikplanerare på Nacka kommun är att den fartbegränsande busslimpan i Talluddsvägens backe norr ut ner mot Lilla Björknäsvägen inte gick att sätta upp pga lutningen. Istället håller man på att se över busshållplatslösningen vid Lilla Björknäsvägen.

Vad gäller mitt gamla önskemål, som jag skrinlagt, om en förlängning av trottoaren från den nybyggda busshållplatsen Gundersberg och ner till Mellströms väg/Tempelstigen så verkar den ha fått nytt liv i och med att kommunen nu sökt samfinansiering med staten för detta. Dessutom finns det förhöjda övergångstället strax norr om Mellströms väg/Tempelstigen kvar i planen och dessa båda är planerade för 2017 oavsett om det blir samfinansiering.

Personligen skulle jag kunna tänka mig att denna trottoar och övergångsställe, en avsmalnande passage vid busshållplatserna och en busslimpa en bit upp i backen mot bussens vändhållplats vid Talluddsvägen 37 skulle vara en smutt totallösning.

Får anledning att återkomma i ärendet…

Per-Ivan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.