Utbyggnad av trottoar och farthinder på Talluddsvägen, forts

Hej

Som ni säkert minns har jag varit i kontakt med kommunen om att förlänga det pågående bygget av trottoar (och busshållplats) på Talluddsvägen, mellan Elinshillsvägen och Talluddsvägen 7, så att trottoaren når ända ner till Tempelstigen/Mellströms väg. Alternativt har vi önskat ett övergångsställe.

Nu har jag pratat med Nacka kommun och en förlängning av trottoaren blir för dyr och ryms inte i årets budget oavsett. Istället ligger ett förslag om ett upphöjt övergångsställe precis norr om Tempelstigen/Mellströms väg. Förutom att det är ett ok alternativ så minskar det dessutom hastigheten på Talluddsvägen vilket vi och i synnerhet Per Strömqvist ju drivit från föreningen en längre tid.

Vad som däremot redan är beslutat är att lägga ut ”busskuddar” ett stycke längre ner i backen mot Lilla Björknäsvägen (norrgående). Bussarna kan köra över utan att passagerarna studsar alltför mycket men bilar får sänka farten. Den skall som jag förstår det placeras redan i år.

Det finns inga planer på motsvarande på andra sidan, dvs Talluddsvägen söderut mot Lilla Björknäsvägen utan här tittar kommunen istället på någon typ av avsmalning vid busshållplatsen. Detta är inte beslutat och beräknas i så fall tidigast ske 2017.

Med vänlig hälsning, Per-Ivan

1 kommentar

  1. Efter en del beröm måste jag bara framhålla att när det gäller fartsänkningsaktiviteter så är det Per Strömqvist ni skall tacka för långt och idogt arbete med kommunen över flera år. Jag råkade bara vara den som fick beskedet när jag ringde om trottoar och övergångställen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.