Majbrasa 2012?

Det är många som har frågat om det blir någon Majbrasa i år. Frågan var uppe på årsmötet 2011 och där bestämdes det att vi inte kommer att ordna någon Majbrasa om det inte finns någon som vill organisera en ”eldningsgrupp” som tar ansvar för tillstånd, säkerhet, tändning släckning och eftersläckning.

Majbrasan har tidigare byggt på privata initiativ som föreningen genom åren har stöttat på olika sätt. Ibland har de privata initiativen kommit från personer i styrelsen men det är aldrig villaföreningen som officiellt stått bakom arrangemanget.

Min ståndpunkt, som jag redogjorde för på årsmötet, är att om villaföreningen skulle stå bakom ett Majbrasearrangemang och något skulle hända så är det jag som ordförande som till syvende och sist är ansvarig. Det är inte ett ansvar som jag är beredd att ta om det inte finns en organiserad grupp som säkerställer att vi vidtagit alla åtgärder som myndigheterna kräver för att ordna en Majbrasa.

Själv är jag väldigt sällan i Björknäs runt 1 Maj och kan därför inte närvara personligen.

Vare sig på årsmötet 2011 eller senare har någon ansvarig anmält sig och därmed ser det för närvarande inte ut som om det blir någon Majbrasa 2012. Därmed är det även förbjudet att tippa ris och annat brännbart nere vid tennisbanan.

M v h

Niklas Emegård, Ordförande i Lilla Björknäs Villaägarförening.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.