Vad har hänt i Föreningen 2010?

På årsmötet presenterades Årsbokslutet för 2010 och detta kommer snart upp tillsammans med protokollet under den lösenordsskyddade delen, men så länge tänkte jag bjuda på ett utdrag ur verksamhetsberättelsen för 2010:

I år har vi lagt stor kraft på föreningens nya interaktiva hemsida (www.lillabjörknäs.se). Numera kan medlemmarna gå in och registrera sig och på så sätt få löpande information om sommarvatten och aktiviteter. Det finns även en ”facebookdel” där man kan kommunicera med varandra, lägga ut annonser på ”köp och sälj” eller komma med förslag på förändringar i området. Med över 100 registrerade medlemmar hoppas vi att den nya hemsidan skall bidra till ökad kommunikation mellan grannarna och en mer aktiv förening.

Villaägarföreningen har också fått en egen grupp på facebook och en twitterfeed där vi tänkte att man löpande ska få information om statusen på sommarvattnet. övrigt har styrelsen beställt en bänk till utsiktsplatsen längst ned på Heimdalsvägen för att ersätta den som fanns där innan, vi har även börjat inventera utsiktsplatser och gångvägar för att kunna komplettera med bänkar och skyltar som tydligare visar vad som är allmänna ytor i vårt område.

Nya anslagstavlor har börjat sättas upp vi busshållsplatserna och vi arbetar på att få upp en ”välkommen skylt” i den första backen på Talluddsvägen ned i vårt område. Något som vi är väldigt stolta över är att vi i år har lyckats förvärva fiskerättigheterna till Glasbrukssjön, och vi hoppas komma igång med kräftfiske för föreningens medlemmar redan 2011.

Bakom kullisserna har vi drivit ett antal förhandlingar med kommunen, bland annat om sänkt hastighet på Talluddsvägen (40), förbättrat röjningsarbete runt Skurusundet, halkbekämpningen i våra branta backar, bredbandsutbyggnaden, komplettering av utrustning på våra lekplatser och mycket mer. Dessa förhandlingar har haft växlande framgång men vi har fortsatt en bra dialog med kommunens företrädare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.